Porsche estimează că va livra în acest an 75 de maşini în România, în scădere cu 36% faţă de anul trecut, dintre care 15 unităţi vor fi Panamera, model lansat joi pe piaţa locală, la preţuri cuprinse între 97.740 euro şi 138.000 euro, inclusiv TVA.

„În acest moment avem şase comenzi pentru Panamera, iar până la sfârşitul anului sperăm să livrăm 15 maşini. Pentru noile comenzi maşinile vor ajunge în ţară în luna decembrie”, a declarat directorul mărcii Porsche în România, Adrian Pascu, după lansarea oficială a modelului, primul sedan din istoria mărcii.

El a spus că cele mai multe modele Panamera sunt versiunea intermediară, 4S, dar că toate maşinile au preţuri fără TVA de peste 100.000 de euro, datorită opţionalelor.

Panamera este disponibilă în trei variante, Panamera S, Panamera 4S, echipată cu tracţiune integrală, şi Panamera Turbo, care are de asemenea un sistem de tracţiune 4×4.

Pe lista cu opţionale disponibile pentru Panamera figurează frâne ceramice, care costă 9.000 de euro cu TVA inclus, o variantă de tapiţerie din piele, în două tonuri, al cărui preţ este de aproape 5.200 de euro cu TVA inclus, precum şi un sistem audio Burmester cu 16 boxe, care dezvoltă o putere de 1.000 W şi care costă aproape 5.000 de euro cu TVA inclus.

Ţinta totală de vânzări pentru acest an este de 75 de unităţi, ceea ce ar reprezenta o scădere de 36,4% faţă de cele 118 maşini livrate anul trecut.

„Piaţa maşinilor de lux îşi va reveni probabil după al doilea sau al treilea trimestru al anului viitor”, a mai spus Pascu.

SURSA: Mediafax