Uzina Porsche de la Leipzig, unde sunt asamblate modelele Cayenne şi Panamera, va fi extinsă, urmând ca lucrările de construcţie să înceapă în acest an, după obţinerea aprobărilor necesare.

‘Decizia pentru această locaţie este o dovadă de încredere în capacităţile angajaţilor noştri de la Leipzig şi în acelaşi timp o nouă contribuţie la progresul economic al acestei regiuni’, a declarat preşedintele Porsche, Matthias Müller.

Cajun, fratele mai mic al SUV-ului Cayenne, va intra în producţie la începutul lui 2013 şi va fi promovat ca o alternativă mai ieftină pentru cei care vor să cumpere un Cayenne, cel mai bine vândut model al Porsche, dar nu îşi pot permite unul.

Porsche a demarat operaţiunile la Leipzig, în fosta RDG, în anul 2002 şi în prezent uzina sa de aici a ajuns la 650 de angajaţi. Sediul Porsche este la Stuttgart (sudul Germaniei), unde sunt angajaţi 5.000 de persoane, la care se adaugă alţi 3.000 de angajaţi la un centru de dezvoltare de la Weissach, landul Baden-Wuerttemberg.

Tot la Leipzig se află şi o uzină a BMW unde sunt produse modele Seria 1, Coupé şi Convertible, X1 şi Seria 1 M Coupé. Recent această uzina a beneficiat de oinvestiţie de 400 milioane de euro pentru a putea produce noile modele i3 şi i8 începând din 2013.
SURSA: Agerpres