Au fost reabilitate şi modernizate zona de parcare pentru turişti, zona de agrement şi petrecere a timpului liber și zona de acces plajă şi promenade.
Renovarea a mai presupus astfaltarea a două parcări cu aproape 100 de locuri, reabilitarea platformei pentru bărci, amenajarea unui  sens giratoriu pentru acces la port, racordul la canalizare și montarea pavajelor pe alee.
Portul a mai fost înfrumusetat cu iluminatul ambiental, mobilier urban, un teren minigolf, branşament apă şi, amenajare peisagistică, cascadă în trepte la hotel President și amenajare unor scări de acces spre plaja Mangalia.
“Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a investit până în prezent peste 40 milioane de lei în dezvoltarea infrastructurii turistice de pe litoral. Vom face şi în continuare acelaşi lucru deoarece credem că aici se poate face turism de calitate. Îi vom sprijini pe toţi cei care au proiecte viabile de valorificare a potenţialului litoralui”, a declarat la inaugurare ministrul turismului, Elena Udrea.
Portul turistic Mangalia are o lungime de 2 km şi o suprafaţă totală de peste 40 de km și a devenit în ultimul an una dintre sursele importante de venit ale bugetului local.
Obiectivul a avut parte de doua reabilitări, în mandatele a doi primari diferiti, Zanfir Iorgus şi, mai apoi, Claudiu Tusac.