In 1995, in localitatea Pui din judetul Hunedoara, a luat fiinta asociatia de caritate „Dati o sansa copiilor”, a carei presedinta este Felicia Fabian. Asociatia a initiat o stransa colaborare cu Royal Mail in Romania, astfel ca, in 1998, o delegatie britanica s-a aflat pentru a patra oara in Romania, cu ajutoare pentru Spitalul Municipal din Petrosani.
Valea Jiului, unde se afla municipiul Petrosani, este una dintre cele mai defavorizate zone din Romania si britanicii si-au propus sa sustina permanent sectia de copii distrofici, inclusiv prin dotarea cu aparatura. Spre exemplu, actualul transport este compus din sase autocamioane de mare tonaj care au adus, printre altele, doua defibrilatoare, un carucior pentru handicapati, imbracaminte si jucarii. Valoarea totala a transportului se ridica, incluzand combustibilul, taxele de ferry boat, taxele pentru autostrazi, la peste 18.000 lire sterline. Britanicii s-au bucurat ca s-au aflat in Romania exact in aceeasi perioada cu Printul de Wales.
Dar ajutoarele reprezinta doar o parte din activitatea pe care isi propun sa o desfasoare britanicii de la Royal Mail, in colaborare cu asociatia Feliciei Fabian. Ray Robinson, conducatorul delegatiei britanice, a spus: „Deja lucrez la un plan de dezvoltare a regiunii, in special din punct de vedere turistic, pentru ca aceasta sa-si poata crea venituri, sa atraga investitori si vizitatori din strainatate si, astfel, sa se creeze locuri de munca de care sa beneficieze inclusiv copiii care cresc acum; sper ca ei sa poata spune, cu mandrie, din ce in ce mai multe lucruri frumoase despre tara lor.”
Doamna Felicia Fabian a deconspirat un gest pe care englezii, din modestie, nu l-au amintit: prin colaborarea cu ei, a fost salvat spitalul din localitatea Pui, care altfel ar fi fost inchis. Acum spitalul este renovat si functioneaza.
Ray Robinson are insa si un regret – acela ca trebuie sa plateasca taxe vamale pentru medicamentele pe care le aduce ca ajutoare umanitare. El spune ca intelege dificultatile financiare ale Romaniei, dar medicamentele sunt aduse pentru cei aflati in suferinta si nu-si permit sa le cumpere. „Royal Mail este o institutie serioasa si aduce medicamente produse de cele mai cunoscute firme britanice, in perfecta siguranta. Oamenii sunt dispusi sa dea bani pentru cumpararea lor si cred ca situatia se poate imbunatati, in sensul scutirii medicamentelor respective de taxe vamale”, a mai spus Ray Robinson.

Alexandru Gruian