UPDATE Poşta Română a lansat Ghişeul poştal digital. Unde este instalat primul astfel de ghişeu

Posta Romana

Posta Romana

Anunţ de ultimă oră din partea Poştei Române! Compania lansează luni, 6 iunie, Ghişeul poştal digital.

Ghişeul poştal digital, cea mai nouă şi completă soluţie din gama serviciilor automatizate oferite de Poşta Română

Astfel, potrivit Companiei Naţionale „Poşta Română” (CNPR), acesta reprezintă cea mai nouă şi completă soluţie din gama serviciilor automatizate oferite de către operatorul naţional de servicii poştale.

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, participă la lansarea de luni a Ghişeului poştal digital, alături de Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Fabricat în România, Ghişeul poştal digital este o soluţie unică pe piaţa serviciilor poştale din ţara noastră, prin complexitatea prestaţiilor oferite, 100% automatizate.

Terminalul de servicii poştale reprezintă, în acest moment, o soluţie unică de procesare, în regim self-service, pentru operaţiuni complete de prezentare şi distribuire de colete şi corespondenţă poştală, cu sau fără ramburs, trimiteri de recomandate, trimiteri cu confirmare de primire, precum şi plăţi de taxe, facturi de utilităţi, rate bancare, etc., transmit reprezentanţii Poştei Române.

Soluţia automatizată propusă de CNPR vine în premieră, pentru piaţa de coletărie, cu o variantă de cântărire şi validare volumetrică a coletelor pentru modulul de preluare de corespondenţă poştală şi, de asemenea, cu imprimantă pentru etichetele autocolante AWB, imprimantă pentru chitanţe, reciclator de bancnote, modul de plată cu card bancar, precum şi cu ecran tactil pentru o interacţiune intuitivă cu utilizatorul.

Este important de menţionat că toţi românii vor avea posibilitatea să acceseze Ghişeul poştal digital pus la dispoziţie de Poşta Română în regim self-service 24/7.

Sursă: Poşta Română

Primul Ghișeu Poștal Digital a fost pus în funcțiune în cadrul subunității situate în București, pe Calea Dorobanților, nr. 152, sector 1, în care funcționează Ghișeul Exterior Urban nr. 2 – OP 63 București.

“Este un semnal că Poșta Română accelerează procesul digitalizării, iar compania are toată susținerea mea în acest demers. Mă bucur că Poșta Română, prin viziunea și perseverența echipei de conducere actuale, realizează investiții în modernizare și, foarte important, cu tehnologie fabricată în România.

Cetățenii au nevoie de serviciile Poștei Române și este important ca acestea să fie rapide și moderne”, a declarat, după evenimentul de inaugurare, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

“Noul nostru Ghișeu Poștal Digital reprezintă, în acest moment, o soluție unică pe piața serviciilor poștale din țara noastră, prin prestații 100% automatizate. Mă bucură faptul că acest terminal este fabricat în România. Astăzi vedem rezultatele transformării din Poșta Română.

Clienții noștri au nevoie de flexibilitate și proximitate, iar acesta este un prim pas pentru a ne apropia de ei. Credem cu tărie că prezența acestei opțiuni în oficiile noastre poștale va fi o pilon important în procesul de digitalizare a unei palete de servicii poștale care să răspundă cerințelor pieței.

Sunt încrezător că toți clienții Poștei Române vor aprecia faptul că pot accesa prin intermediul Ghișeului poștal digital o gamă cât mai diversă, atât din sfera serviciilor poștale, cât și din sfera serviciilor financiare”, a transmis și Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Programul Tezaur, lansat de Ministerul Finanţelor Publice, continuă în subunităţile poştale şi în iunie 2022

Recent, Poşta Română anunţa şi faptul că programul Tezaur va continua la oficiile CNPR şi în luna iunie.

Astfel, românii pot subscrie, în perioada 2 – 28 iunie 2022, pentru două noi emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la 1 și 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20% şi 7,80%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Prin oficiile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • în perioada 2 – 27 iunie 2022, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban;
  • în perioada 2 – 24 iunie 2022, din oficiile poştale din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.