Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) vor declanşa, marţi, greva japoneză în toată ţara, urmând ca joi, de la ora 10,00, să aibă loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara şi la sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti (CNPR), a declarat, azi, pentru AGERPRES, secretarul general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu.
'Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali (SLPR) s-au întâlnit, duminică, la sediul Guvernului, cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi cu ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, pentru a prezenta situaţia salariaţilor din Poşta Română şi principalele revendicări care vizează conducerea companiei. Din păcate, în urma acestei întâlniri, nu s-au găsit soluţii la problemele cu care ne confruntăm şi, de aceea, am decis să respectăm întocmai calendarul de proteste anunţat săptămâna trecută', a spus Cristian Iancu.
Potrivit acestui calendar, în săptămâna 12 – 16 mai, se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor.
'În cazul în care autorităţile competente ale statului vor ignora solicitările sindicatului, din data de 19 mai, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţi din structurile de conducere, vor intra în greva foamei', a precizat Cristian Iancu.
Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română (FSLPR) au protestat, duminică dimineaţă, în faţa sediului Guvernului, conform informaţiilor Jandarmeriei.
De asemenea, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) au pichetat, miercuri, 6 mai, sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti, cerând în principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe, a anunţat, marţi, liderul sindicaliştilor, Matei Brătianu, într-o conferinţă de presă.
Revendicările sindicaliştilor vizează, totodată, renunţarea la 'guvernanţa corporativă' şi revenirea la vechea formă de conducere. De asemenea, se doreşte angajarea imediată a personalului necesar pe posturile vacante din operaţional, respectiv factori poştali, agenţi poştali, oficianţi, lucrători în tranzite. În plus, poştaşii vor să primească o creştere salarială egală cu echivalentul inflaţiei, în sumă fixă, începând cu data de 1 iunie.
Sursa: Agerpres