Compania rusă, în consorțiu cu turcii de la Dogus Gulermak, a fost selecționată pe lista scurtă a procedurii de achiziție, alături de alți cinci concurenți. Cele două companii au depus, la începutul lui noiembrie, o ofertă finală de 1,076 miliarde de lei fără TVA pentru execuția M5 pe traseul Hașdeu – Eroilor – Răzoare – Piața Drumul Taberei – Râul Doamnei. Execuția ar urma să dureze 22 de luni. Consorțiul ruso-turc a depus și o ofertă alternativă, de 1,011 miliarde de lei fără TVA și 22 de luni.
 
Au mai depus oferte finale consorțiul Strabag (Austria ) – Straco Group (România) – 1,94 miliarde de lei fără TVA și 30 de luni, consorțiul Astaldi (Italia ) – FCC (Spania) – Delta ACM (România) – AB Construct (România ) – 919 milioane de lei fără TVA și 25 de luni și firma grecească Aktor – 1,009 miliarde de lei fără TVA și 25 de luni. Constructorul M% va fi desemnat, cel mai probabil, în ianuarie 2011.
 
Moskovsky Metrostroy a fost înființată în urmă cu 79 de ani, pe vremea lui Stalin, și a construit în capitala rusă peste 300 de kilometri de linii de metrou, cu 177 de stații.