Se fac cu adevărat bani în România din cariera militară? Iată ce spune Nicolae Ciucă, acum general în rezervă, despre eventuala avere pe care a strâns-o în perioada în care şi-a slujit ţara în uniformă.
Nicolae Ciucă, dezvăluiri în cartea sa despre banii câştigaţi din cariera militară
În noua sa carte, „În slujba Țării”, Nicolae Ciucă își împărtășește reflecțiile asupra gestionării financiare pe parcursul carierei sale militare.
Preşedintele PNL şi general în rezervă spune că niciodată nu a fost motivat de dorința de a acumula bogății.
Într-un fragment autobiografic, el afirmă că veniturile sale s-au bazat exclusiv pe salariu, chiar și în timpul misiunilor internaționale, fără a beneficia de ajutoare externe.
„Nu am fost înclinat niciodată spre dobândirea de avuție. Am câștigat atât cât să-mi pot întreține familia și să-mi trimit copilul la școală”, afirmă Nicolae Ciucă într-un pasaj din cartea sa.
Acesta recunoaște că a avut mereu mai multe datorii decât câștiguri, dar le-a gestionat cu responsabilitate. Bunurile achiziționate, precum casa de la Craiova și automobilul, au fost obținute prin credite și rate, reflectând o abordare prudentă în administrarea resurselor.
În 2016, familia sa a reușit să construiască o locuință în afara Bucureștiului, care a devenit din acel moment reședința lor permanentă.
„Când trăiești doar din salariu, e destul de greu să aduni atâția bani încât să-ți poți cumpăra o locuință nouă. Chiar și socotind salariile mai mari pe care le-am primit în misiuni, nu reușisem să punem mare lucru deoparte.
Toate bunurile pe care le dobândisem, casa de la Craiova, automobilul Cielo și apoi Toyota, fuseseră achiziționate în rate. Așa încât cu prețul obținut pe casa din Craiova, micile economii și un credit, am cumpărat un teren în satul Dumbrăveni, din comuna Bălotești.
Casa am reușit s-o terminăm în decembrie 2016, de atunci ea a rămas reședința noastră și așa va fi până la sfârșit”, este unul dintre pasajele cărţii semnate de liderul PNL.
„Milităria nu poate întreține luxul”
Nicolae Ciucă discută, de asemenea, despre statutul ofițerului în România contemporană, făcând o comparație între imaginea ofițerului din trecut, care se bucura de un statut social privilegiat, și realitatea actuală, în care veniturile unui ofițer sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile cotidiene.
„Milităria nu este un lux și nici nu poate întreține luxul”, afirmă el, aducând în atenție dificultățile cu care se confruntă militarii în prezent.
Mai multe detalii despre volumul „În slujba Țării” puteţi afla din materialul semnat de Dan Andronic şi publicat astăzi de Evenimentul Zilei.