Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 29 de județe din țară. Potrivit meteorologilor, avertismentul este valabil în ziua de sâmbătă, până la ora 23:00.
Informațiile publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) arată că local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte.
Vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor
În intervale scurte de timp, respectiv 1-3 ore, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte. Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.
Avertizarea este valabilă până la ora 23.00 și vizează județele: Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași.
Vor fi înregistrate temperaturi de 30 de grade în Capitală
De asemenea, meteorologii au transmis că temperatura maximă în Capitală va atinge vineri 30 de grade. În timpul serii, încep ploile. Potrivit meteorologilor, vineri, vremea va fi caldă în Capitală, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 30 de grade.
Cerul va fi variabil, iar seara și noaptea vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Totodată, vântul va sufla slab și moderat.
Vremea în România în următoarea perioadă va fi caracterizată de instabilitate atmosferică
În Oltenia și local în zonele montane din Banat, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, meteorologii se așteaptă la o instabilitate atmosferică, iar în special după-amiaza și seara vor fi perioade de înnorări accentuate, averse torențiale, însoțite de descărcări electrice frecvente.
Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat 30 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp sau prin acumulare. De asemenea, pe suprafețe restrânse se pot produce grindină și chiar vijelii.
În restul regiunilor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla cu intensitate local, în regiunile estice, sud-estice și la munte, dar pe perioade de scurtă durată în celelalte zone, în asociere cu averse.
Maximele se vor situa între 19 și 26 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 5 grade Celsius în depresiunile intramontane și 16 grade Celsius pe litoral. Spre dimineață, izolat se va forma ceață.