Mai mult, sub patronajul familiilor regale, cultura s-a bucurat de un loc de cinste, la fel ca activitățile de binefacere.
Chiar dacă astăzi nu se mai pune problema revenirii la monarhie, membrii Casei Regale încearcă să continue tradiția la care îi obligă istoria. Iar în centrul acestor eforturi stă Principesa Margareta, custode al Coroanei.
Cu toate că este în doliu după dispariția mamei, Regina Ana a României, datoria a obligat-o să-și continue munca.
Fundația pe care a înființat-o este una dintre cele mai active organizații de binefacere, cu o listă de proiecte extrem de bogată, incluzând aici zeci de acțiuni de binefacere și mii de beneficiari. Chiar și în prezent, Fundația Principesa Margareta a României, derulează nu mai puțin de șapte programe de anvergură.
Unul dintre acestea, care deja se conturează într-o reușită de proporții, este „Telefonul Vârstnicului“, prima linie telefonică gratuită dedicată seniorilor. De asemenea, tot pentru vârstnici a mai fost gândit programul „Niciodată singur“.
Și noua generație reprezintă o prioritate a Fundației, un exemplu cunoscut fiind proiectul „Tinere Talente“. Prin intermediul acestuia se oferă burse de studiu individuale, în valoare de până la 2.000 de euro, menite să acopere o serie de costuri pe care le au tinerii care excelează în domeniul artei sau culturii.
Citiţi şi Povestea Gabrielei Firea, jurnalistul care a ajuns primar al Capitalei
Citiţi şi Povestea Ancăi Vlad, femeia care a creat "Farmacia Inimii, Catena"
Citiţi şi Povestea Laurei Codruţa Kovesi, femeia în care românii au cea mai mare încredere!
Citeşte şi Povestea Ancăi Dragu, a doua femeie ministru al Finanţelor din istoria României
Site-ul capital.ro vă prezintă în fiecare zi din luna martie portretul unei femei de succes din România, extras din ultima ediţie a Top Capital 50 Femei de Succes, publicat la finalul anului trecut.