Marin Hagiu are 60 de ani și de când se știe cultivă legume și fructe. Pe terenurile moștenite de la părinți și-a construit peste 20 de solare în care cultivă zarzavaturi: de la salată, ceapă verde până la pătrunjel sau ardei grași. Acum în plin sezon are multă treabă. El muncește de când se face lumină, cam de pe la ora 05.00 dimineața și până la ora 23.00 seara, împreună cu familia și cei 10 angajați ai săi. Lângă casa sa are o suprafață de 10.000 de metri pătrați peste care se întind cele 20 de solare.

Ardei în solar

De-a lungul timpului, fermierul a investit circa 100.000 de euro în solare și în sisteme de irigații. Totodată agricultorul mai are un depozit ce se întinde pe o suprafață de 50 de metri pătrați, în care a construit o cameră frigorifică de 40 de metri pătrați. Depozitul a presupus o investiție de 50.000 de euro.

În apropiere de reședința sa mai are o suprafață de 2.500 de metri pătrați, unde a cultivat salată în câmp. “Dacă nu bate grindina producția din câmp este la fel de bună ca cea din solare”, spune Hagiu.

Salata în câmp

În afară de legume, fermierul mai are un teren de 15.000 de metri pătrați, tot în Adunații Copăceni, pe care se întinde o livadă cu 2.000 de cireși.

Livada cu cireși

Pe lângă legume, Hagiu mai crește și flori. Pentru 1 martie acesta avea solarele pline cu zambile. “Florile sunt foarte profitabile, de aceea am crescut flori. Și am livrat și zambile pentru Carrefour”, își amintește Hagiu.

Anul trecut, compania fermierului, Hagiu SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de lei și un profit de 642.704 de lei în creștere față de 2014 când firma a contorizat un rulaj de 3,2 milioane de lei și un profit de 70.409 lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.