„Am luat, cum se spune, la picior toate târgurile agricole din Europa. Am mers în Ungaria, în Germania etc. Am ajuns la un târg de specialitate din Berlin, m-am dus la standul unui producător de conserve şi am scos un pliant pe care scria Sere Işalniţa. A fost sufficient să vadă numele firmei, și şi-a amintit de tradiţia acestor sere, care produceau în perioada comunistă cantităţi care aprovizionau întreaga Europă. Dintr-un foc am contractat cu producătorul german 6.000 de tone de castraveţi. Aşa am pornit şi am ajuns la nivelul actual al exporturilor“, spune omul de afaceri.
Cel mai mare complex de sere din lume producea de 15 milioane de dolari anual. Complexul Işalniţa, din care provine şi actualul amplasament cu sere al lui Florin Purcea, a fost inaugurat la 1 septembrie 1969, pe teritoriul comunei doljene Almaj. Era cel mai mare complex de sere din lume. Înfiinţat sub numele de Întreprinderea Agricolă de Stat Sere Işalniţa, devenind apoi Întreprinderea Sere Işalniţa, complexul era compus din 200 de hectare de sere sub sticlă, sub aceeaşi administrare.
Raţiunea unor sere atât de întinse ţinea de vecinătatea cu Termocentrala de la Işalniţa, care putea livra agentul termic necesar pentru încălzirea acestora, de folosirea pentru irigat a apei de pe Jiu, fără a neglija însă şi tradiția locală pentru legumicultură.
Serele de la Işalniţa dispuneau, pe lângă cele 33 de ferme de sere, de trei hale de sortare a producţiei, o cale ferată uzinală, propria fabrică de gheaţă, ateliere de reparaţii mecanice, laboratoare de analize agrochimice, platforme de amestecuri pentru răsaduri, dar şi utilajele agricole aferente – tractoare, remorci, rotosape, instalaţii de fertilizare şi tratament.