Practici românești: fost director ANSVSA, numit șef al Asociaţiei Române a Cărnii

Dana Tănase, fost director al Direcţiei de Siguranţa Alimentelor de Origine Animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), autoritatea care controlează produsele producătorii de carne, a preluat funcţia de director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Într-un stil pur românesc, un fost șef al unui organ de control (ANSVSA) devine conducătorul asociației celor pe care, în trecut, trebuia să îi verifice. Decizia a intrat în vigoare din data de 8 septembrie 2016. 

Această numire survine în urma retragerii lui Vladimir Mănăstireanu, care a deţinut funcţia de director executiv al ARC din 3 decembrie 2014, după ce a renunţat la şefia ANSVSA, ocupată din iunie 2013 până în noiembrie 2014. Asociaţia Română a Cărnii (ARC) este o organizaţie profesională ce reprezintă interesele industriei de prelucrare a cărnii şi realizează peste 60% din producţia naţională de mezeluri cu cele 50 de societăţi membre.