Dana Tănase, fost director al Direcţiei de Siguranţa Alimentelor de Origine Animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), autoritatea care controlează produsele producătorii de carne, a preluat funcţia de director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).
Într-un stil pur românesc, un fost șef al unui organ de control (ANSVSA) devine conducătorul asociației celor pe care, în trecut, trebuia să îi verifice. Decizia a intrat în vigoare din data de 8 septembrie 2016.
Această numire survine în urma retragerii lui Vladimir Mănăstireanu, care a deţinut funcţia de director executiv al ARC din 3 decembrie 2014, după ce a renunţat la şefia ANSVSA, ocupată din iunie 2013 până în noiembrie 2014. Asociaţia Română a Cărnii (ARC) este o organizaţie profesională ce reprezintă interesele industriei de prelucrare a cărnii şi realizează peste 60% din producţia naţională de mezeluri cu cele 50 de societăţi membre.