Prăjitura cu mere și scorțișoară, un deliciu al toamnei

prajitura cu mere

SURSA FOTO: pixabay.com

Prăjitura cu mere și scorțișoară, un deliciu al toamnei. Este o prăjitură fabuloasă, perfectă pentru o gustare sau ca desert la o cină într-o zi ploioasă de toamnă.

Am intrat deja în a doua lună de toamnă și nu există o modalitate mai bună de a sărbători recolta de mere proaspete decât prin coacerea unui delicioase prăjituri cu scorțișoară și mere. Este o modalitate grozavă de a folosi merele pe care le-ați cules din grădina bunicilor sau din propria  curte.

Ușor de făcut, cu aroma suculentă a merelor, aceasta este modalitatea perfectă de a vă bucura de toamnă, cu toate culorile și aromele ei, scrie Little House Big Alaska.

În doar 12 minute de pregătire și 40 de minute de coacere, puteți avea un desert delicios.

Rețeta oferă fie nouă porții mai mari, fie douăsprezece porții mai mici, ceea ce o face ideală pentru o gustare dulce pe tot parcursul săptămânii.

SURSA FOTO: pixabay.com

Asigurați-vă că alegeți merele potrivite

Alegerea merelor potrivite pentru coacere este crucială pentru succesul acestui desert. Anumite mere excelează la coacere datorită aromei și texturii lor.

Când alegeți merele, optați pentru o textură fermă, crocantă, cum ar fi ionatane. Aceste soiuri echilibrează dulceața și acidul, sporind gustul prăjiturii.

Punctul culminant al acestei rețete este glazura cu scorțișoară. Combinația de unt, zahăr brun, făină și scorțișoară creează un amestec delicios care acoperă merele!

SURSA FOTO: Dreamstime

Ingrediente

Umplutură

  • ½ cană de unt
  • ½ cană de zahăr brun
  • 2 linguri de făină
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 1-2 mere fără miez și tocate (în total 1 ½ cani)

Aluat

  • 1 cană de făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ cană unt
  • ½ cană zahăr
  • ⅓ cană smântână
  • 1 linguriță de vanilie
  • 2 ouă

Glazură

  • ¾ cană zahăr pudră
  • 1 lingura lapte
  • câteva picături de vanilie opțional

Modul de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 350º
  • Amestecați într-un bol scorțișoara, untul, zahărul brun, făina, scorțișoara și sucul de lămâie
  • Adăugați merele și amestecați bine pentru a combina și acoperi merele
  • Puneți deoparte
  • Apoi, amestecați făina, praful de copt și sarea și lăsați deoparte
  • Bateți untul și zahărul până se omogenizează
  • Bateți smântâna, vanilia și ouăle până se omogenizează
  • Amestecați apoi cu făina
  • Puneți aluatul rezultat într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu pergament
  • Acoperiți cu amestecul de mere și scorțișoară și folosiți un cuțit pentru a învârti merele în aluatul de prăjitură.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute, până când marginile devin aurii și crocante. Folosiți testul scobitorii (introduceți o scobitoare în centrul prăjiturii. Dacă iese curată, este gata), dar acest lucru poate fi dificil din cauza merelor.

Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească

În timp ce prăjitura se răcește, amestecați ingredientele pentru glazură și turnați-o peste ea!