Iată o rețetă extrem de simplă, pentru un desert absolut delicios, fără coacere. Prăjitura are o cremă deosebită, din gălbenușuri de ou. Mai mult, este extrem de ușor de preparat, fiind gata în doar de 30 de minute.

Cel mai bun desert fără coacere! De ce aveți nevoie

Iată ingredientele de care aveți nevoie, potrivit calatorinromania.ro:

  • 150 g pișcoturi
  • 30 g zahăr pudră
  • 30 g praf de cacao
  • 300 ml lapte

Ingredientele pentru cremă:

  • 5 gălbenușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 400 ml frișcă
  • zahăr după gust

Pentru ornat, puteți folosi 50 g de ciocolată neagră rasă.

Mod de preparare

Amestecă praful de cacao și zahărul pudră în laptele încălzit. Însiropează rapid piscoturile în această mixtură și așează-le uniform într-o tavă.

Pentru cremă, folosește o oală de dimensiuni mai mici pentru a combina zahărul și gălbenușurile. Adaugă laptele și amidonul de porumb, amestecând bine ingredientele. Încălzește amestecul la foc mediu, continuând să amesteci constant până când obții o consistență mai groasă.

Odată ce amestecul a căpătat consistența dorită, îndepărtează-l de pe foc și acoperă-l cu folie alimentară. Lasă-l să se răcească în frigider.

La aproximativ 30 de minute după răcirea cremei, amestec-o cu untul la temperatura camerei și distribuie uniform peste stratul de piscoturi. Netezește suprafața cu ajutorul unei spatule și lasă desertul să se răcească din nou în frigider, timp de aproximativ o oră.

Între timp, bate frișca cu zahărul până când obții o consistență fermă. Aplică frișca peste crema întărită și nivelează cu o spatulă. La final, presară ciocolată neagră rasă deasupra.

Deserturi de sezon, cu mere

Sărbătorile reprezintă o ocazie minunată de a experimenta cu rețete noi și deserturi de sezon. Dacă sunteți printre cei care doresc să surprindă plăcut familia la masa de Crăciun, atunci acest articol este dedicat vouă. Așadar, vă oferim idei pentru a crea cele mai delicioase deserturi festive, folosind mărul, un fruct atât de gustos încât face deliciul atât al adulților, cât și al celor mici. Vom explora moduri inovatoare de a-l integra în deserturi, cum să îl condimentați pentru a-i evidenția aroma și ce tipuri de rețete să încercați pentru a-l pune în valoare. Mai multe puteți afla aici.