Retailerul de bricolaj Praktiker Romania a investit 11,4 milioane de euro pentru deschiderea celui de-al 25-lea magazin al retelei, la Piatra Neamt. In acest fel compania ajunge la un total de 5 unitati inaugurate de la inceputul acestui an. Noul magazin va fi deschis pentru public saptamana viitoare, pe 27 noiembrie.

„Deschiderea magazinului de la Piatra Neamt este inca un pas prin care ne continuam extinderea retelei in orasele cu peste 120.000 de locuitori, consolidandu-ne in acelasi timp prezenta in zona Moldovei”, a declarat Guenter Vosskaemper, Director General Praktiker Romania. „Expansiunea Praktiker in aceasta parte a tarii a inceput in 2004, odata cu deschiderea magazinului nostru de la Bacau. Acum, suntem deja prezenti cu 5 unitati in regiunea Moldovei”, a mai adaugat acesta.

Noul magazin din Piatra Neamt are o suprafata totala de vanzare de aproximativ 4.300 mp si dispune de o parcare cu 250 de locuri. Praktiker pune la dispozitia clientilor 40.000 de produse pentru casa si gradina. Noua unitate a dus la realizarea a 100 de noi locuri de munca.

Anul acesta, Praktiker Romania si-a inceput extinderea in luna iunie, primele magazine din planul pe 2008 fiind inaugurate la Deva si la Pitesti, ele fiind urmate de inaugurarea celui de-al doilea magazin Praktiker din Iasi si de intrarea pe piata din Buzau.

Reteaua Praktiker are in prezent o suprafata totala de vanzare de peste 160.000 mp. Intr-un interval de 1-2 ani, compania isi propuse sa ajunga la 30 de unitati în Romania. In prezent, Praktiker are in Romania aproximativ 3.000 de angajati.

Praktiker Romania a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului in curs un vanzari de 88,52 milioane euro, in crestere cu 20,6 % fata de aceeasi perioada din 2007. Pe perioada celor 9 luni de la inceputul anului, compania a raportat pe piatal locala o cifra a vanzaril de 217 milioane euro.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in 9 tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Numarul angajatilor grupului Praktiker depaseste 23.000, din care aproximativ 10.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.

Sursa: Praktiker