Praktiker România, unul dintre principalii jucători ai pieţei româneşti do-it-yourself, a anunţat deschiderea în oraşul Focşani al celui de-al 26-lea magazin din reţea, printr-o investiţie totală de 11,1 milioane euro.

Noul magazin are o suprafaţă de vânzare de 4.300 mp şi a creat aproximativ 100 de noi locuri de muncă. Praktiker Focşani dispune şi de o parcare cu 250 de locuri.

„Magazinul din Focşani este al şaselea pe care îl deschidem în regiunea Moldovei”, a declarat Michael Krahn, director general Praktiker România. „Am reuşit să ne consolidăm prezenţa în Moldova, la fel ca în toate celelalte regiuni din ţară, prin acoperirea oraşelor strategice pentru dezvoltarea noastră. Datorită expansiunii puternice în care am investit an de an de la începutul activităţii noastre, acum există cel puţin un magazin Praktiker în aproape toate oraşele din România cu peste 100.000 de locuitori”, a mai adăugat acesta.

Prin adăugarea proiectului de la Focşani, valoarea investiţiilor totale realizate de Praktiker în România a ajuns la 257 milioane euro.

Odată cu deschiderea Praktiker Focşani, compania îşi extinde prezenţa în 22 de oraşe din întreaga ţară: Bucureşti (3 unităţi), Cluj-Napoca, Ploieşti, Braşov, Bacău, Oradea, Timişoara (2 magazine), Constanţa, Craiova, Arad, Tîrgu-Mureş, Satu Mare, Brăila, Baia Mare, Galaţi, Iaşi (2 magazine), Târgovişte, Deva, Piteşti, Buzău, Piatra Neamţ şi Focşani. Reţeaua Praktiker deţine în prezent o suprafaţă totală de vânzare de aproape 170.000 mp.

SURSA: Praktiker România