Compania a inregistrat vanzari de 108 milioane de euro pe primele 6 luni, in crestere cu 82% fata de aceeasi perioada din 2006. In primul trimestru valoarea vanzarilor a fost de 44 de milioane de euro, in timp ce in al doilea trimestru veniturile companiei au depasit 64 de milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei. 

In primele sase luni ale anului, subsidiara din Romania a companiei a deschis primul magazin din planul de extindere pentru 2007, la Galati. Urmatoarea inaugurare va avea loc la Targoviste, Praktiker avand de asemenea in pregatire alte 3 proiecte de noi magazine pentru acest an. Investitia medie pentru fiecare unitate este de 8-10 milioane de euro.  

La nivel international, Praktiker a inregistrat in primele sase luni venituri de peste 2 miliarde de dolari si un profit operational de 49 de milioane de dolari. In privinta vanzarilor, Praktiker se asteapta in continuare ca valoarea lor sa depaseasca 4 miliarde de euro pe intreg anul fiscal 2007. Conducerea grupului estimeaza o crestere a profitul operational pe anul fiscal 2007, de la 115 milioane de euro la 125 de milioane. Principalele motoare de crestere a indicatorilor la nivel de grup au fost integrarea activitatii companiei Max Bahr si dinamica operatiunilor din reteaua internationala. 

Praktiker are in prezent peste 2000 de angajati in Romania, numarul lor urmand sa ajunga, odata cu noile deschideri din 2007, la aproximativ 2400. Reteaua companiei are 17 magazine specializate.

 

Sursa: Capital