Știrile cu alegerile prezidențiale de la noi din țară au ținut primele pagini ale ziarelor naționale și internaționale. Acest lucru s-a întâmplat de când Călin Georgescu a ocupat prima poziție în Turul I al alegerilor. Ulterior, Curtea Constituțională a România a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale. Această decizie s-a luat în baza desecretizării de către CSAT a unor documente primite de la SRI, SIE, MAI și STS. 

Cât s-au implicat cei de la Bruxelles în anularea alegerilor prezidențiale?

În cadrul podcastului, cei trei au atins acest subiect, ei spunându-și părerea. 

Bogdan Comaroni a transmis că cei de la Uniunea Europeană au dorit să creeze un precedent în România.

„Cei din UE au zis  „hai să creez precedent în România, pentru că vine la noi în Germania și vine și Trump la Casa Albă și dacă noi pierdem România aici la granița cu Ucraina, și vine acela(n.r. Trump) și face și pace și rămânem în stand by, noi am terminat-o. Atunci au luat-o pe Ursula și cu toate combinațiile posibile l-au trezit pe Iohannis din adormire și au zis să convoace CSAT-ul, să desecretizeze”, a transmis Comaroni. 

Jurnalistul a spus că nu există probe în baza anulării alegerilor prezidențiale din România. Mai ales că această situație ar fi fost dictată. „Nu mai există democrație. Nu mai există suveranism constituțional al țărilor. Nu mai există nimic”.

Îngrijorările lui Comaroni, după venirea lui Trump la conducere

Comaroni este îngrijorat de ceea ce se va întâmpla după venirea lui Donald Trump la conducere. Acesta a spus că există doar două situații. 

„Fie între timp s-au înțeles și au zis „bă, gata. am făcut acest pas și l-am băgat pe Ciolacu la Guvern, avem o majoritate în Parlament. Riscam să nu avem nici Guvern dacă venea  Georgescu în acest moment, nu îl aveam nici pe Ciolacu premier, și nu aveam nici o majoritate constituită în Parlament”, a susținut Comaroni. 

De asemenea, anularea alegerilor prezidențiale ar fi fost orchestrată pentru a permite lui Marcel Ciolacu să preia funcția de premier. Cei de la guvernare își pot asuma astfel schimbările economie din România pentru că au stabilitatea celor 4 ani de mandat.

Comaroni a susținut și faptul că pacea ce ar fi fost adusă, ar fi putut să nu fie de fapt un început de război într-o zonă ce ar fi putut fi critică. În prezent se discută din ce în ce mai mult de mobilizare de trupe. 

Întregul podcast poate fi urmărit aici