Comisiile de buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, un amendament la proiectul bugetului care prevede că pregătirea personalului în instituţiile de învăţământ militar, informaţii, ordine publică este suportată de ordonatorii principali de credite care au în subordine astfel de unităţi de învăţământ. Amendamentul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, el fiind iniţiat de comisiile de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor.

„Cheltuielile pentru pregătirea personalului în instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi securitate naţională sunt suportate de ordonatorii principali de credite care au în subordine astfel de unităţi de învăţământ, indiferent de instituţia de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională din care provin cursanţii”, prevede amendamentul.

Motivaţia introducerii acestui amendament în proiectul legii bugetului de stat pe 2010 are în vedere reglementarea situaţiei privind şcolarizarea personalului în instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi securitate naţională.

Amendamentul a întrunit unanimitatea voturilor parlamentarilor, în ciuda opoziţiei secretarului de stat din Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina, care a solicitat să se menţină disciplina financiară şi să nu se creeze „astfel de portiţe”.

Acest amendament a fost aprobat de parlamentarii din comisiile de buget-finanţe în cea de a doua parte a şedinţei de sâmbătă.

Senatorii şi deputaţii au luat o pauză de prânz în jurul orei 13,00, şedinţa fiind reluată în jurul orei orei l4,00. Programul stabilit de comisii prevede continuarea dezbaterilor până la finalizarea proiectelor de buget pe anul 2010.

SURSA: Mediafax