Pregătiți-vă de șoc! Gaura uriașă la bugetul de stat. I se cere demisia lui Florin Cîțu: Erau banii copiilor, ai pensionarilor

Ministrul Florin Cîțu a eșuat de trei ori la rând să își realizeze indicatorii de performanță în fruntea ministerului pe care îl conduce, în ceea ce privește veniturile la bugetul de stat, provocând o gaură uriașă pentru Finanțele țării, acuză un cunoscut economist.

Gaură imensă la bugetul consolidat al statului! Cunoscutul economist Adrian Câciu trage un semnal de alarmă extrem de îngrijorător cu privire la situația finanțelor țării.

Câciu a scris duminică pe Facebook că, cel puțin din calculele și estimările sale, bugetul statului se confruntă, în mandatul de ministru al Finanțelor deținut de Florin Cîțu, cu o uriașă lipsă de venituri.

Economistul apreciază că ”gaura” realizată de Florin Cîțu în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 este 27,4 miliarde de lei.

Cîțu ar trebui să răspundă cu funcția

”Erau banii copiilor, ai pensionarilor, ai țării, ai cercetării, ai dezvoltării” – acuză el.

O contraperformanță care va crea un șoc și pentru care Cîțu ar trebui să răspundă cu funcția, susține economistul, chiar și în aceste vremuri economice dificile la nivel internațional, din cauza pandemiei de coronavirus.

”Pregătiți-vă de șoc! Urmează a treia gaură consecutivă în bugetul României.

Recapitulăm: Prima gaură: noiembrie-decembrie 2019 = 5,4 miliarde lei. A doua gaură: ianuarie-martie 2020 = 12 miliarde lei.

A treia gaură

A treia gaură? Aprilie-iunie 2020 = 10 miliarde lei (estimat, așteptăm publicarea execuției bugetare la 6 luni!!!).”, a scris Adrian Câciu duminică de dimineață pe internet.

”Unde sunt banii? Ați auzit de KPI? Key Performance Indicator.

În câteva zile veți avea relevat KPI-ul ministrului de finanțe. Știm sigur că are o gaură la KPI de 17,4 miliarde lei la martie 2020.

”Unde sunt banii?”

Estimăm că gaura va fi de 27,4 miliarde lei la iunie 2020. Aceasta este contraperformanța reușită de domnia sa.

Repet : unde sunt banii? Erau banii copiilor, ai pensionarilor, ai țării, ai cercetării, ai dezvoltării.

Dacă ați fi patronul unei companii ați mai tine un astfel de director economic? Cum să ai încredere în cineva care nu își realizează, de trei ori la rând, indicatorii de performanță???”, a întrebat retoric economistul.