Războiul din Ucraina a precipitat un declin bursier major, iar sancțiunile economice aplicate Rusiei au indus stres major în economia globală.
Având un model economic de interpretare a ciclurilor multianuale, Martin Armstrong privește cu pesimism criza economică actuală și anticipează derapaje majore în viitorul apropiat.
În prezent, acesta este ferm convins că războiul ruso-ucrainean va escalada, fiind martorii celui de al Treilea Război Mondial în 2023.
Potrivit spuselor sale, guvernanții occidentali ar dori să mascheze deficitele bugetare cronice, impasul datoriilor și falimentul sistemului de pensii din Europa printr-un război mondial.
„Cresc presiunea asupra a orice există sub soare. Vestul are nevoie de al Treilea Război Mondial. Totul este propagandă. Îl zugrăvesc pe Zelenski drept un erou. Nu este! Tot ce trebuia să facă era să-și ia mâinile de pe Donbass și Crimeea.
Încearcă să provoace Rusia să facă ceva pentru a justifica decizia lor de a intra în război. Demonizarea lui Putin nu este semn bun pentru că arată că nu mai vrei să negociezi cu liderul. Nu mai este întoarcere la normalitate! Cred că războiul va veni anul viitor.
Au nevoie de propagandă. Sistemul se prăbușește din interior. Către aceasta ne îndreptăm. Nu sunt intersați să creeze pacea mondială. Au nevoie de război pentru a acoperi deficitele bugetare rulate încă din anul 1945”, a declarat Martin Armstrong într-un interviu acordat USAWatchdog.
Europa, afectată grav de criza econimică
Martin Armstrong a explicat că problema persistentă este aceea că politicile keynesiene de stimulare a economiei au eșuat în Europa, care din 2014 a avut dobânzi zero, fără inflație și fără creștere de PIB.
Problema actuală este că vechea strategie de influențare a comportamentului de pe piața europeană nu funcționează întrucât principalul debitor este statul.
Reducerile de dobândă nu impulsionează consumul și majorările de dobândă sunt total respinse de politicienii europeni întrucât le lasă puțini bani pentru cheltuielile guvernamentale.
„Este o guvernare greșită la scară globală. Problema este acum că băncile centrale nu au control asupra economiei”, a spus analistul american.
În Europa, criza economică este gravă deoarece dobânzile bancare sunt mici, iar rata inflației este ridicată.
În plus, fondurile de pensii nu au unde să găsească plasamente care să ofere randamente comparabile. Amintind faptul că acestea au nevoie de câștiguri bursiere de 8% numai ca să se mențină la pragul de rentabilitate.
„Nu este vreun fond de pensii solvabil în Europa la acest stadiu al jocului. Dacă vor sfârși prin a da faliment, vom avea milioane de oameni cu furci luând cu asalt parlamentele. Pentru a evita asta, au nevoie de război”, a completat Martin Armstrong.
Tucker Carlson, critici dure la adresa Americii
Menționăm faptul că Tucker Carlson, celebrul prentatorul TV din SUA, împărtășește aceeași opinie cu Martin Armstrong.
Acesta a avertiza că alimentarea continuă a conflictului militar din Ucraina de către SUA ar fi „cea mai nesăbuită politică externă din timpul vieții noastre și din istoria Americii.”
„Ne uităm la un grup de lideri decadenți – și în unele cazuri chiar senili – care expediază consecințele de a merge în război cu o putere nucleară, care ignoră consecințele unui război nuclear, care nici nu vor să se gândească”, a declarat Tucker Carlson într-o intervenție de pe YouTube.