Cele nouă benzinării sunt situate în Agigea, Brăila, Focşani, Mangalia, Braşov, Zărneşti, Caracal, Caraş Severin şi Târgu Jiu, conform comunicatului.
Activităţile Grupului KMG International, din care face parte Rompetrol Downstream, se concentrează, în principal, pe sectoarele de rafinare, retail, marketing şi trading, cu operaţiuni suplimentare în sectorul de explorare şi producţie şi în zona de servicii petroliere industriale pentru terţi (servicii la sondă, servicii industriale, foraje etc.), oferind, în acelaşi timp, consultanţă de management şi consultanţă de afaceri ca o componentă de suport a celorlalte operaţiuni.
Grupul Comision Trade este activ în mai multe domenii
Grupul Comision Trade este activ în mai multe domenii, precum vânzări angro, transport rutier intern şi internaţional, distribuţie de carburanţi în benzinării. Comision Trade este partener Rompetrol din anul 2005, operând la acest moment o serie de staţii în sistem de franciză Rompetrol.
Consiliul Concurenței că în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.
Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data acestui anunţ.
Consiliul Concurenței dă o amendă de 11,9 milioane de lei
Consiliul Concurentei a sancționat GlaxoSmithKline (GSK) SRL cu 11,9 milioane lei pentru nerespectarea unora dintre angajamentele pe care și le-a asumat în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziţie dominantă, se arată într-un comunicat al autorității.
Consiliul Concurenței a încheiat, în 2017, o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al GSK, după ce compania și-a asumat o serie de angajamente referitoare la medicamentele Avodart și Seretide, pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială.
Astfel, GSK era obligată sa furnizeze cele două medicamente pe piața din România timp de doi ani, în cantități care să acopere cererea pacienților, determinată pe baza datelor furnizate de surse independente.
În urma monitorizării implementării angajamentelor, Consiliul Concurenței a constatat nerespectarea parțială a acestora, prin încetarea comercializării a trei forme ale produsului Seretide înainte de termenul prevăzut, de doi ani. Practic, prin acțiunile sale, GSK a determinat scoaterea acestor produse din lista de medicamente compensate a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
„Angajamentele asumate de GSK asigurau implementarea efectivă a reglementărilor în domeniu, care prevăd că un producător trebuie să aprovizioneze, cu precădere, piața națională, constituind o garanție suplimentară a faptului că pacienții români au acces la medicamentele relevante. Formularea de angajamente este o iniţiativă a companiilor implicate într-o investigație şi orice modificare ulterioară a acestora sau a modului de implementare se face doar în urma unei decizii a autorităţii de concurenţă. Astfel, încălcarea obligațiilor asumate reprezintă o faptă gravă, fiind pus sub semnul întrebării obiectivul urmărit, respectiv restabilirea mediului concurenţial” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.