Consiliul Concurenţei va da o decizie referitoare la preluarea operatorului de telecomunicaţii Zapp de către Cosmote, în următoarele săptămâni, potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Analizăm toate aspectele tranzacţiei, inclusiv punctele de vedere emise de Orange România şi Vodafone România, cărora deja le-am transmis un răspuns. Cred că în următoarele săptămâni vom da o decizie cu privire la preluarea Telemobil de către Cosmote România”, a declarat Chiriţoiu.

„În principiu este bine să apară un al treilea competitor puternic pe această piaţă, dar în acelaşi timp suntem atenţi dacă pe una din pieţele pe care activează Telemobil şi Cosmote România nu apare o concentrare excesivă”, a mai spus Chiriţoiu.

Cosmote a semnat, pe 30 iunie, un acord pentru achiziţia Telemobil, pentru 207 milioane de euro.

Protocol de colaborare între CC şi ANCOM

Chiriţoiu şi Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), au semnat astăzi un nou protocol de colaborare în vederea asigurării şi promovării concurenţei în domeniile comunicaţiilor electronice, comunicaţiilor audiovizuale şi serviciilor poştale.

Documentul stabileşte modalităţile prin care cele două instituţii îşi vor coordona eforturile pentru aplicarea unitară a legislaţiei generale din domeniul concurenţei, cât şi a celei specifice pentru domeniul comunicaţiilor, în vederea protejării drepturilor şi intereselor utilizatorilor finali.