Compania britanica Inchcape, cel mai mare retailer de automobile din lume, negociaza achizitionarea integrala a dealerului auto rus Musa Motors. Preluarea este estimata la 400-450 de milioane de dolari, potrivit jurnalistilor de la Kommersant.

Inchcape UK este deja reprezentantul marcilor Toyota, Lexus, Peugeot si Audi cars in Rusia, iar in urma achizitiei, ar putea sa isi adjudece o cota pe piata dealerilor auto din Rusia de 3%. Procentul pare mic, insa vorbim d eo piata cu vanzari anuale de 41-44 de miliarde de dolari.  

Inchcape este cel mai vechi si in acelasi timp liderul dealerilor auto din Marea Britanie, cu operatiuni de anvergura si in Australia, Belgia, Grecia, Hong Kong, si Singapore. Partenerii Inchcape sunt Audi, BMW, Honda, Mazda, Mercedes-Benz, PAG, Subaru, Toyota/Lexus si Volkswagen.

Infiintat in 1992, Musa Motors Holding este dealer oficial pentru Rusia al marcilor Volvo, Land Rover, Jaguar, Chrysler, Jeep, Dodge si Renault. De asemenea, grupul rus detine si Rolls-Royce Motor Cars Moscow.

Anul trecut, cifra de afaceri a rusilor a fost de 550-600 de milioane de dolari.

Data: 18 februarie 2008

Sursa: RIA-NOVOSTI