Allview a venit la Barcelona cu produsele de anul trecut dual core, dar și cu noua gamă de produse quad core. Premiera o reprezintă telefonul P5 Quad core, care după cum o spune și numele este primul telefon quad core al companiei.
Allview P5 quad core are o cameră de 8 megapixeli care filmează în full HD. Este aceeași cameră de pe iPhone 4, spun oficialii companiei. Telefonul are un ecran de 4,5 inch QHD, IPS LCD de 540×960 pixeli, processor quad core de 1,2 GHz, are o grosime de doar 9,8 mm și include Office Suite și Bitdefender Mobile Security. Viteza de download ajunge la 21 Mbps. Smartphone-ul va fi disponibil din 20 martie.
Allview mai prezintă la Barcelona tableta Allview Quad 3 Speed de 10 inch quad core cu o rezoluție a ecranului de 2048×1536 pixeli, același ecran de pe iPad 3, dar și tablete cu 3G încorporat.
Tabletă 4G anul acesta?
Întrebați dacă au de gând să lanseze anul acesta o tabletă 4G în țara noastră, având în vedere că principalii operatori de telefonie Orange, Vodafone și Cosmote (sfârșitul lunii aprilie) au lansat deja sau pregătesc lansarea rețelei 4G, oficialii Allview au declarat că se gândesc serios la această oportunitate.
“Totul va depinde de operatori și de rapiditatea cu care aceștia vor extinde acoperirea 4G. Noi de luna aceasta începem lansările de produse quad core, practic toată gama noastră va fi quad core și abia apoi vom evalua mult mai serios 4G-ul. Anul acesta există posibilitatea, dar încă nu este o decizie finală în sensul acesta”, a declarat Adrian Vișan Developement manager Allview.
“Avem în lucru o tabletă 4G. Nu știm dacă apare annul acesta, dar încercăm să vedem cum se va desfășura proiectul“, a spus și Alin Niscov, directorul de vânzări al firmei.

De ce a venit Allview la Barcelona?
"Obținem vizibilitate. Este un bun prilej de a întâlni parteneri, de a seta noi strategii de afaceri pentru următorul an, deschiderea de noi colaborari, dar cel mai mult este întărirea prezenței pe piața internă, cât și pe piața europeană. Pentru noi obiectivul principal este Uniunea Europeană", spune Niscov.
Allview vinde produse în Bulgaria, Olanda, Germania, Slovacia, Spania, Republica Moldova. Urmărim o dezvoltare regională, plecând din estul Europei către Vest.
Conform raportului GfK de la sfârșitul anului trecut, Allview este lider de piață pe toate segmentele tabletelor din România, fie că vorbim pe fiecare lună sau pe tot anul.
“Am livrat 48.000 de tablete, anul trecut, iar anul acesta va fi cu siguranță o creștere deoarece creștem odată cu piața, dar creșterea noastră va fi peste cea a pieței. Pe smartphone-uri, noi am livrat 18.000 de unități anul trecut, ceea ce reprezintă 2% din piață, iar anul acesta obiectivul nostru este o cotă între 6-7%. Luăm în calcul creșterea care va fi pe piața de smartphone-uri”, spune Niscov.
Cele mai populare produse Allview în prezent sunt smartphone-ul Allview P5 pentru că încoporează cele mai bune specificații la prețul la care este comercializat. De două săptămâni a fost modificat prețul de vânzare și la  noul preț telefonul se vinde excepțional. Prețul este 799 lei. La tablete sunt două produse care se au fost vândute în cantități notabile. Este vorba de Speed City, o tabletă de 7 inch basic și tableta de 10 inch.
Fiecare român va avea un smartphone
Dorința celor mai mari operatori de telefonie mobile de la noi, aceea ca fiecare român să aibă un smartphone, ar putea deveni relitate annul acesta. Allview pregătește un telefon intelligent care va avea un preț incredibil, doar 299 lei, potrivit informațiilor Capital.
“Este un produs cu care noi vorbim de ceva timp cu partenerii noștri și pe care piața îl așteaptă. Va urma lansarea acestuia și am targetat volume substanțiale pentru anul acesta”, afirmă Niscov.
Este vorba de smartphone-ul denumit Allview A4All. A4All este un smartphone 3G dual SIM, cu un ecran de 3,5 inch (480×320 pixeli), processor Cortex A9 de 1 GHz și system de operare Android 2.3 Gingerbread. Acesta va fi lansat la CeBit care va avea loc săptămâna viitoare, 5-9 martie, în Hanovra, Germania.