Premieră în România! DRPCIV: Achitarea plăcuțelor de înmatriculare se poate face online. Ce site trebuie accesat?

DRPCIV informează că, începând de joi, vor putea fi efectuate plăţi electronice şi pentru achitarea contravalorii plăcilor cu număr de înmatriculare, tarifului de atribuire al unui număr preferenţial şi păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare în cazul radierii sau transferului de proprietate a autovehiculului, conform unui comunicat.

Astfel, plata se poate efectua, fără autentificare, accesând site-ul ghişeul.ro şi utilizând un card bancar valid.

Dovada plăţii este obligatorie

„Foarte important – pentru tranzacţiile efectuate prin intermediul platformei www.ghiseul.ro – dovada plăţii este obligatorie! Confirmarea plăţii se va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră. Vă rugăm acordaţi atenţie sporită la introducerea adresei de e-mail”, transmite DRPCIV.

În momentul de față, prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro se pot efectua plăţile reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie.

Creșterea majoră din august a dus piața auto românească la 78.791 de unități

Datele Asociației Constructorilor de Automobile din Europa arată că înmatriculările de autoturisme noi de pe continent au scăzut în august cu 18,1% până la 724.710 unități. În acest context, cu o creștere de 44,6%, România a raportat înmatricularea a 16.129 unități.

Creșterea din România, cea mai mare dintre statele UE și a doua la nivelul continentului după Norvegia, vine însă după o primă jumătate a anului cu vânzări extrem de slabe. Așadar, în ciuda majorării cu 44,6% din august, pe totalul primelor opt luni, majorarea pieței este de doar 6,9%, mult sub cea medie europeană (12,7%) și printre cele mai mici din Europa.

În primele opt luni ale anului 2021 au fost înmatriculate în România 78.791 de autoturisme noi, valoare mai mică decât cele din Ungaria (85.005 unități) sau Polonia (314.190 unități) dar peste cele din Slovacia, Slovenia, Grecia, Croația sau Bulgaria.

Totuși, cifrele înregistrate de DRPCIV, statisticile ACAROM și ACEA arată valori diferite. În timp ce ACAROM ia în calcul înmatricularea a 79.320 de unități în primele opt luni, corespunzătoare unei creșteri cu 7,59%, ACEA cuantifică pentru aceeași perioadă 78.791 de autoturisme și o creștere cu doar 6,9%.

Sursă foto: Dreamstime