Materia primă pentru alimentarea generatorului constă în masă verde, de regulă porumb, dar şi alte plante furajere, precum şi deşeuri organice. Staţia procesează zilnic 49 de tone de substrat organic şi produce 1 MW energie electrică şi 1,5 MW echivalent energie termică.
Investiţia, în valoare de 5 milioane de euro, a fost realizată din fonduri proprii de consorţiul Genesis Biopartner, format din firma românească Baupartner şi din firma suedeză Vireo Energy, fiecare dintre cele două firme contribuind cu câte 50 la sută din această sumă. „Nu am recurs nici la credite bancare, nici la fonduri europene, ci am preferat să folosim fonduri proprii, pe care sperăm să le recuperăm într-un timp cât mai scurt”- ne-a declarat fondatorul consorţiului Genesis Biopartner, Michael Dietrich. Proiectul a fost realizat la nivel tehnic de companiile AB Energy şi MT Energie.
Agentul termic produs de Genesis Biopartner este transformat în abur şi este furnizat companiei CrisTim, care are o fabrică de mezeluri în Filipeştii de Pădure, chiar în apropierea staţiei.