Un milion de fumători din Anglia vor fi vizați în cadrul unui nou program de încurajare a trecerii la vaping. Guvernul de la Londra a hotărât că va oferi kituri de inițiere pentru țigări electronice unuia din cinci utilizatori din țară, în cadrul programului „Swap to stop”.
Astfel, prin noul program, un milion de fumători vor fi îndemnați să schimbe țigările lor obișnuite cu țigări gratuite electronice în cadrul unui program în premieră mondială.
Femeile însărcinate vor primi bani pentru a renunța la fumat
Mai mult, tot în cadrul programului, femeilor însărcinate li se vor oferi până la 400 de lire sterline pentru a renunța la fumat. Totodată, va fi lansată o consultare cu privire la introducerea obligativității de a introduce sfaturi privind renunțarea la fumat pe pachetele de țigări.
Programul a fost inițiat de Ministerul Sănătății din Anglia și va fi lansat marți, 11 aprilie.
Anglia lansează o campanie drastică împotriva fumatului
„Până la doi din trei fumători pe viață vor muri din cauza fumatului. Vom colabora cu consiliile și cu alte instituții pentru a oferi unui milion de fumători din Anglia un kit gratuit de inițiere în vaping.”, a transmis ministrul Sănătății, Neil O’Brien.
În cadrul programul vor fi disponibile o gamă variată de produse, concentrații și arome.
Potrivit inițiatorilor proiectului, fumatul este în continuare principala cauză a bolilor care pot fi prevenite și a morții premature, fumătorii pierzând în medie un deceniu de viață, transite The Mirror.
Guvernul de la Londra vrea ca oamenii să renunțe complet la fumat până în anul 2030
Guvernul din Anglia a promis că va face ca națiunea să nu mai fumeze până în 2030. Cu toate acestea, experții sunt de părere că acest obiectiv va fi ratat dacă nu se iau măsuri mai drastice.
Se știe că vapatul nu este lipsit de riscuri. Vapurile sau țigările electronice nu conțin tutun dăunător, dar conțin nicotină care creează dependență.
Cu toate acestea, autoritățile din domeniul sănătății susțin că acesta prezintă doar 5% din riscurile pe care le presupune fumatul de tutun.
„Sunt pași bineveniți, dar nici pe departe suficienți”, a declarat Deborah Arnott, de la grupul Action on Smoking and Health.