Cameron a spus că poliţia va face tot ceea ce este necesar pentru a restaura ordinea, iar tribunalele vor rămâne deschise pentru a-i judeca pe cei vinovaţi de violenţe.

Premierul britanic a calificat drept "de nejustificat" valul de violenţe care a cuprins ţara şi a menţionat că numărul de poliţişti din Londra va rămâne la 16.000 de agenţi şi pe perioada acestui sfârşit de săptămână. Cameron a anunţat că va autoriza poliţia să solicite suspecţilor de acte de violenţă să-şi dea jos măştile de pe faţă sau cagulele. "Nu este vorba de politică (…), ci de furt", a spus Cameron.

Potrivit AP, liderul britanic a insistat că Marea Britanie nu va permite o cultură a fricii pe străzile sale şi a precizat că autorităţile vor urma exemplul unor oraşe precum Boston pentru a găsi inspiraţie cu privire la modul în care trebuie să lupte împotriva bandelor de stradă.

Totodată, premierul britanic a anunţat că orice persoană a cărui casă sau afacere a fost distrusă în timpul violenţelor poate cere să fie despăgubită potrivit legii privind răscoalele (Riot Act), chiar şi în condiţiile în care casa sau afacerea respectivă nu erau asigurate.
SURSA: Agerpres