"V-am spus că atât se poate în România, din perspectiva creşterii economice, să se realizeze, şi anume: da, se poate ca în 2012, pe parcursul întregului an să se revină la nivelul salariilor din anul 2010, din iunie, şi da, este posibil, ca în materie de pensii să se poată indexa pensiile cu rata inflaţiei şi 50 % din creşterea valorii salariului mediu real brut pe economie", a spus premierul, la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix.

Primul-ministru Emil Boc a menţionat că România a ieşit, oficial, din recesiune şi îşi poate consolida creşterea economică, "dacă se vor continua reformele, dacă nu se fac paşi înapoi pe linia celor deja demarate şi dacă nu se vor face în România promisiuni fără acoperire".

"Cu alte cuvinte, chiar dacă anul 2012 va fi un an electoral, nimeni, niciun politician – nici de la putere, nici din opoziţie – nu are voie să mai promită lucruri care să nu se poată realiza, aşa cum au făcut cei din guvernarea anterioară în anul 2007 şi, mai ales, în 2008", a subliniat premierul.

Norii crizei încă mai sunt pe cer

El a spus că în continuare Executivul "pregăteşte terenul" pentru consolidarea acestei creşteri economice.

"Nu trebuie să ne aşteptăm la lapte şi miere. Este doar un semn sănătos că mergem în direcţia corectă. Norii crizei încă mai sunt pe cer, ei se vor risipi doar dacă continuăm reformele, nu cădem în patima populismului şi vom da mai mulţi bani pentru investiţii şi muncă. De la aceste principii Guvernul nu va abdica", a spus Boc.

Premierul a arătat că România merge pe o creştere economică de 1,5-2 %, în 2011, şi una între 3,5-4 % în 2012, ca un rezultat al implementării acestei reforme.

"Azi suntem la 5,17 % rata şomajului adică un număr 471.625 de persoane. Ne apropiem de ceea ce aveam în mai 2008", a arătat Emil Boc care a spus că a crescut numărul contractelor de muncă în urma aplicării noii legislaţii şi a controalelor efectuate.

Totodată, în domeniul pensiilor de invaliditate cu 52 % s-a diminuat ponderea faţă de perioadele similare din anii trecuţi pentru că s-au făcut controale "corecte".
În ceea ce priveşte reforma sănătăţii care are multe implicaţii sociale, premierul a susţinut că lucrurile sunt în plină desfăşurare.