Premierul Florin Cîțu a numit un bancher în Guvern! Va avea funcția de consilier de stat și îl va sprijini pe vice-premierul Dan Barna.
Aurelian Mihăilescu şi-a început cariera în sistemul bancar la vârsta de doar 20 de ani, având în prezent o vastă experiență în domeniu.
Premierul Florin Cîțu a numit un bancher în Guvern! Are o experiență impresionantă
Aurelian Mihăilescu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Dan Barna, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.
Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.
Aurelian Mihăilescu şi-a început cariera în sistemul bancar la vârsta de doar 20 de ani la Raiffeisen, fiind din 1997 şi până în 2012 head of trading, iar din ianuarie 2012 şi până în aprilie 2021 director executiv pieţe de capital – tranzacţionare şi vânzare.
Mihăilescu a plecat de la bancă în 2021, arată ZF. Este absolvent al Universităţii Dimitire Cantemir din Bucureşti, fiind considerat de cei din sistemul financiar drept unul dintre cei experimentaţi bancheri ai Raiffeisen.
”Simt că pot să fac o schimbare şi îmi trebuia un moment de pauză”
”Motivul plecării este cât se poate de personal: vreau să fac o schimbare. În acest moment am plecat într-o pauză, zic eu binemeritată după 24 de ani.
O să încerc să-mi păstrez experienţa şi expertiza acumulată de-a lungul acestor ani însă vreau să îmi aduc contribuţia într-o altă direcţie.
M-am despărţit de Raiffeisen pe măsura parcursului pe care l-am avut împreună şi a contribuţiei pe care banca şi fiecare dintre colegi l-au avut în dezvoltarea mea, adică în condiţii foarte bune. Simt că pot să fac o schimbare şi îmi trebuia un moment de pauză“, a spus Aurelian Mihăilescu pentru ZF, în luna mai 2021.
Trebuie precizat că, în afara activității pe care a desfășurat-o la banca comercială amintită, Aurelian Mihăilescu este din 2012 și membru în Consiliul director al Asociației Piețelor Financiare din România, fiind șeful Comisiei de profesionalism.
Asociatia Pietelor Financiare este o organizație profesională, fără scop lucrativ, bazată pe relații de camaraderie între arbitrajiști (dealeri), având drept obiectiv promovarea acestei profesiuni, fără discriminare și la un nivel profesional de competență și standardele etice de loialitate considerate indispensabile în dezvoltarea relațiilor între membri, se arată pe site-ul asociației.