Premierul Florin Cîțu exultă: Urmează cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani! Estimările publicate de Fondul Monetar Internațional cu privire la evoluția economiei românești în 2021 îl fac pe șeful Guvernului să vorbească despre cea mai bună perioadă din istorie pentru români.
Premierul Florin Cîțu exultă! Estimările publicate vineri de Fondul Monetar Internațional cu privire la evoluția economiei românești în 2020 îl fac pe șeful Guvernului să nu își mai poată ține bucuria în frâu.
Cîțu susține că FMI a confirmat succesul reformelor implementate de guvernul pe care îl conduce.
Premierul Florin Cîțu exultă! ”FMI, estimări WOW!”
”FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Felicitări români!
FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare inițială).
FMI CONFIRMĂ, România are cea mai mare creștere economică din UE.
Rezultatul reformelor implementate începe să se vadă. România merge în direcția bună.
Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie.
Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii.”, a scris Premierul Florin Cîțu vineri seară pe Facebook.
”Cea mai rapidă revenire economică în rândul țărilor UE”
Trebuie precizat că F.M.I. prognozează, în urma încheierii consultărilor pe Articolul IV, o creștere economică a României în acest an de 7% și arată că ”revenirea economică a României pare a fi cea mai rapidă în rândul țărilor UE începând din trimestrul 4 al anului 2020”.
În plus, instituția financiară estimează un deficit fiscal în 2021 de 6,8% din PIB, sub ținta de deficit bugetar stabilită de autorități, de 7,2% din PIB.
Riscul principal de nerealizare a acestei prognoze este cel al unor schimbări negative neaşteptate în evoluţia pandemiei, inclusiv din cauza apariţiei unor noi tulpini ale virusului, eficienţei mai reduse în timp a vaccinului sau refuzului de vaccinare din partea populaţiei, arată Fondul, care prevede faptul că avansul PIB va susținut de producția agricolă din 2021.
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea