Premierul Florin Cîțu le-a pus gând rău oamenilor de afaceri! Firmele din România riscă să le fie suspendată activitatea dacă autoritățile consideră că nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus.
Inițiativa legislativă vine în contextul în care mulți operatori economici, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, încalcă fără grijă aceste restricții, a precizat șeful Guvernului.
Premierul Florin Cîțu le-a pus gând rău oamenilor de afaceri! ”Au fost multe discuţii”
Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că va fi elaborat un act normativ care prevede suspendarea activităţii, pe o perioadă determinată, a operatorilor economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19.
Înaintea şedinţei de guvern de miercuri a avut loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
„În hotărârea de astăzi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activităţii, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19.
Au fost multe discuţii în momentul în care am relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici, din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii.
”Trebuie să schimbăm regulile jocului”
Această propunere vine exact după aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată.
Şi vor fi mai multe propuneri”, a declarat Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
”Acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect. Trebuie să schimbăm regulile jocului.
Dacă mă întrebați pe mine, putem începe cu 2 săptămâni. Este doar ceea ce aș propune eu. CNSU ne-a făcut propunerea de act normativ, dar eu propun inițial două săptămâni”, a mai afirmat Cîțu.