Alertă în Belgia! Premierul a intrat în carantină, împreună cu patru miniștri

În acest context, alți patru membri ai guvernului din Belgia, care au participat luni dimineață la o reuniune franco-belgiană pe tema securității, „vor face şi ei un test PCR şi vor rămâne în carantină până când rezultatul testului va fi negativ”, a mai transmis cabinetul premierului belgian, conform afp.com

Este vorba despre ministrul de Externe, Sophie Wilmes; ministrul Apărării, Ludivine Dedonder; ministrul de Interne, Annelies Verlinden și ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne.

Alexander De Croo nu va avea nicio activitate publică înainte de a primi rezultatul testului PCR

De asemenea, cabinetul a subliniat că Alexander De Croo va face un test PCR marţi dimineaţă şi nu va avea nicio activitate publică înainte de a primi rezultatul. „Va rămâne în carantină”, este scris în documentul respectiv.

Premierul francez, Jean Castex, a fost testat pozitiv la COVID-19 luni seară, au indicat serviciile sale pentru sursa menționată. Acesta a aflat după-amiază, după călătoria sa la Bruxelles, că una dintre fiicele sale, în vârstă de 11 ani, fusese testată pozitiv şi apoi a făcut imediat un test PCR. În decembrie 2020, în mijlocul celui de-al doilea val al pandemiei, Alexander De Croo a mai fost constrâns să intre în carantină la câteva zile după o întâlnire cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron, testat pozitiv.

O nouă variantă de COVID în Franța, cu număr mare de mutații

Noua varianta de COVID descoperită în Franța are un număr mare de mutații iar experții au dat detalii importante despre această tulpină. Un cercetătorul virusolog a explicat cât este de contagioasă și  a precizat și dacă există sau nu motive de îngrijorare.

Este vorba de noua tulpină COVID descoperită, recent, într-o școală din Franța. Aceasta ar avea un număr mare de mutații. Starea de fapt a intrat în atenția experților internaționali, îngrijorați că această variantă ar putea face ineficiente vaccinurile existente. Mihnea Boștină a vorbit pe larg despre riscul la care suntem expuși.

„Pe măsură ce virusul se răspândește, apar aleator noi mutații. Aceste mutații sunt, în majoritatea cazurilor indiferente, adică nu duc la creșterea infecțiozității sau a agresivității”, a explicat, pentru hotnews, Mihnea Boștină. El este cercetător virusolog iar în prezent predă la Universitatea Otago din Noua Zeelandă.