Premierul, îngrijorat de oprirea producţiei la Dacia

Premierul Tariceanu s-a declarat ingrijorat de faptul ca unele firme au anuntat programe de inchidere temporara a unitatilor de productie. Potrivit lui Tariceanu, aceste masuri au fost determinate de situatia economica pe plan international, care isi face din ce in ce mai simtita prezenta si la nivelul economiei romanesti. Tariceanu s-a referit, in acest sens, in special la companiile din sectorul industriei auto, care sunt afectate, in egala masura, si de "valul de importuri de masini second-h

Premierul Tariceanu s-a declarat ingrijorat de faptul ca unele firme au anuntat programe de inchidere temporara a unitatilor de productie.

Potrivit lui Tariceanu, aceste masuri au fost determinate de situatia economica pe plan international, care isi face din ce in ce mai simtita prezenta si la nivelul economiei romanesti. Tariceanu s-a referit, in acest sens, in special la companiile din sectorul industriei auto, care sunt afectate, in egala masura, si de „valul de importuri de masini second-hand, care au napadit piata romaneasca”.

Premierul a explicat ca aceste importuri au un efect nefast asupra economiei romanesti, intrucat nu au o contributie economica.

In acest sens, premierul a explicat ca masinile de ocazie nu sunt doar inferioare din punct de vedere calitativ celor noi, dar aduc odata cu ele costuri suplimentare ce se reflecta in momentul casarii acestora, prin unele cheltuieli ce nu vor mai fi efectuate de catre statele de provenienta, ci de catre Romania.

„In acest timp industria sufera, iar productia si distributia se resimt, un exemplu concret fiind Dacia”, a subliniat Tariceanu.

Acesta a explicat ca Guvernul incearca sa gandeasca un sistem de protectie al mediului economic romanesc, cel mai elocvent exemplu in acest sens fiind contractul cu Ford pentru uzina de la Craiova, strategie adoptata in mod tacit de toate statele interesate de domeniul auto.