Cei doi demnitari italieni, se pare cu sprijinul Franţei, Spaniei şi Portugaliei, consideră că această măsură, căreia i se opune Germania, ar reda încrederea în Uniunea Economică şi Monetară (UME) şi ar reduce primele de risc la obligaţiunile suverane. Draghi a propus, potrivit publicaţiei germane, ca Mecanismul European de Stabilizare care va începe să funcţioneze la mijlocul anului acesta, să includă resurse financiare care nu au fost consumate în fondul de salvare temporar, Instrumentul European pentru Stabilitate Financiară (FESF).
Astfel, de la 500 de miliarde, colectaţi până acum de FESF, s-ar trece la circa 750 miliarde de euro. Restul de până la o mie de miliarde de euro, suma propusă de Monti şi Draghi, ar trebui să provină se pare din aporturile naţionale, ceea ce afectează în principal Germania, cea mai mare economie europeană şi principala contribuabilă.
Sursa: Agerpres
Premierul italian și șeful BCE doresc dublarea fondului de salvare al zonei euro
22 ianuarie 2012, 10:34
Ultima modificare în 22 ianuarie 2012, 12:34
Premierul italian, Mario Monti, şi preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, vor să dubleze, până la o mie de miliarde capacitatea fondului de salvare permanent al zonei euro, potrivit unei ştiri publicate de revista germană Der Spiegel, citată duminică de EFE.
Etichete: fond,
germania,
italia,
mario monti
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook