Premierul maghiar Ferenc Gyurcsany si-a manifestat ingrijorarea fata de posibilitatea ca grupul OTP Bank sa fie detinut de o companie controlata de un stat strain. Intr-un interviu acordat postului infoRadio, primul-ministru a declarat ca „nu mi-ar placea deloc daca prima banca din Ungaria ar fi controlata de cineva ale carui afaceri si intentii nu sunt clare. Acest lucru ma ingrijoreaza si as face orice pentru a preveni asa ceva”.

Premierul maghiar s-a referit la o posibila preluare a OTP Bank de catre banca ruseasca Sberbank. In presa maghiara a aparut un zvon, negat de rusi, potrivit caruia Sberbank ar fi interesata de a face preluari in Europa de Est, iar prima tinta ar fi OTP. Gyurcsany isi motiveaza temerile prin posibilitatea in care statul rus, prin controlul pe care il are asupra Sberbank, ar putea sa detina o pozitie importanta in cadrul sistemului bancar maghiar.

Ferenc Gyurcsany a avut o pozitie similara anul trecut, in perioada in care a aparut pentru prima data informatia ca grupul OMV ar fi interesat de a prelua compania energetica MOL.