Premierul Marcel Ciolacu a anunțat majorarea cu 7.800 numărul de posturi în învăţământul preuniversitar de stat. Ministra Educației, Ligia Deca, va explica măsurile luate pentru ca noul an şcolar să înceapă în condiţii cât mai bune.
Premierul Marcel Ciolacu anunță mai multe posturi în învățământul preuniversitar
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că se va face o creștere semnificativă a numărului de posturi în învățământul preuniversitar de stat, cu 7.800 de locuri suplimentare, pentru a asigura accesul la educație și integrarea unui număr mai mare de copii cu nevoi speciale. În acest context, Ciolacu a menționat că ministrul Educației, Ligia Deca, va oferi detalii suplimentare despre măsurile implementate pentru ca noul an școlar să înceapă în cele mai bune condiții, începând de luni.
”Începem cu o veste bună pentru sistemul de învăţământ: majorăm cu 7.800 numărul de posturi în învăţământul preuniversitar de stat”, a declarat Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.
Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că această creștere a numărului de posturi este esențială pentru a garanta dreptul la educație și pentru a facilita integrarea unui număr tot mai mare de copii cu cerințe speciale în sistemul de învățământ de masă. De asemenea, el a precizat că ministrul Educației, Ligia Deca, va oferi detalii suplimentare și va explica măsurile adoptate pentru a asigura un început de an școlar cât mai bun, pe data de 9 septembrie.
Fonduri în plus pentru gazoducte și sănătate
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va aloca fonduri pentru repararea gazoductelor din Giurgiu, Vâlcea și pentru cel dintre Mehedinți și Caraș Severin. În plus, se va investi un miliard de lei în restaurarea zonei de bifurcație a brațului Bala de pe Dunăre.
Ciolacu a anunțat alocarea de fonduri pentru îmbunătățirea accesului pacienților cu cancer la servicii de radioterapie decontate de stat. Acest demers face parte dintr-o serie de măsuri aprobate în domeniul sănătății, care vizează nu doar pacienții cu cancer, ci și tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale și pacienții care urmează tratamente cu medicamente inovative.
Ciolacu a subliniat că aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura un sistem de sănătate mai accesibil și mai eficient pentru toți pacienții. În plus, a menționat că Programul național de îngrijiri paliative va fi completat și extins prin intermediul caselor de asigurări de sănătate. Această extindere va acoperi nu doar unități spitalicești cu paturi, ci și servicii de îngrijire la domiciliu și îngrijiri în ambulatoriu, asigurând astfel o gamă mai largă de opțiuni pentru pacienți în diferite etape ale tratamentului și îngrijirii.