Premierul Marii Britanii primește cea mai cruntă lovitură. Tatăl său a făcut gestul maxim. E trădarea anului

sursa: Dreamstime

Premierul Marii Britanii a primit cea mai cruntă lovitură chiar de la tatăl său. Acesta a făcut gestul maxim în ultima zi a anului 2020.

Premierul britanic Boris Johnson a primit o cruntă lovitură chiar de la tatăl său. Acesta a declarat joi că dorește să ia naționalitatea franceză și să păstreze astfel „o legătură” cu Uniunea Europeană (UE), în timp ce țara sa a renunțat la construcția europeană, potrivit AFP.

„Dacă am înțeles corect, sunt francez. Mama mea s-a născut în Franța, mama ei era în întregime franceză, de asemenea bunicul ei”, a explicat Stanley Johnson, în vârstă de 80 de ani, la radio RTL.

„Pentru mine, este o problemă de a revendica ceea ce am deja și, prin urmare, sunt foarte fericit”, a adăugat el, în franceză, excluzând astfel orice supoziție că ar face acest pas ca reacție la Brexit și împotriva fiului său, conform hotnews.ro

Cine este tatăl lui Boris Johnson

Stanley Johnson a fost unul dintre primii funcționari publici britanici de la Bruxelles, membru al Parlamentului European și al Comisiei.

„Voi fi întotdeauna european, asta e sigur. Nu le puteți spune englezilor ”nu sunteți europeni”. Europa ănseamnă mai mult decât piața comună, este mai mult decât Uniunea Europeană”, a declarat el.

„Acestea fiind spuse, da, este important să ai o legătură de genul acesta cu Uniunea Europeană”, a recunoscut el, referindu-se la pașaportul european.

Fiica sa, Rachel Johnnon, a sugerat deja în martie că va începe acest proces după ce Marea Britanie a părăsit UE. „Este o veste bună, aș putea deveni și eu franceză”, a spus ea într-o carte.

La ora 23:00, ora locală și GMT (miezul nopții la Bruxelles), Brexitul va deveni realitate pentru țara care a părăsit oficial UE pe 31 ianuarie, dar a beneficiat de o perioadă de tranziție pentru a amortiza șocul.

Naturalizările cetățenilor britanici au explodat în Franța după referendumul Brexit din 2016, crescând de la 439 în acel an la 1.605 în 2017, 3.124 în 2018 și 3.827 în 2019, potrivit statisticilor Ministerului de Interne francez. În primele șase luni ale anului 2020, au fost înregistrate 1.580 de cereri.