Premierul Olandei va efectua o vizită în România! Va fi întâmpinat de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă

Premierul Olandei va efectua, miercuri, o vizită în România. Mark Rutte va fi fi însoțit de președintele Klaus Ioahnnis și de prim-ministrul Nicolae Ciucă la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, județul Brașov.

De asemenea, sunt programate întrevederi ale celor trei oficiali și convorbiri în plenul delegațiilor oficiale. Cei trei oficiali vor avea întruniri și cu militarii dislocați în centrul de instruire și vor avea și declarații comune de presă.

Olanda este ultimul stat care nu a dat un răspuns cu privire la dorința României de a intra în spațiul Schengen

Ambasadorul Olandei la București a vorbit la Europa Liberă despre poziția pe care o are țara pe care o reprezintă cu privire la dorința României de a intra în spațiul Schengen. Ambasadorul olandez a evitat să dea un răspuns afirmativ cu privire la acest subiect.

„Poziția olandeză cu privire la extinderea Schengen este simplă: atunci când cerințele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă. Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informații actualizate din partea Comisiei Europene cu privire la toate domeniile relevante pentru deciziile politice privind aderarea la Schengen”, a declarat acesta.

Se ține cont de progresele în domeniul Justiției și al statutului de drept din România

Ambasadorul Olandei la București a mai spus că decizia țării pe care o reprezintă va ține cont de gradul de securizare a frontierelor și de progresele în domeniul Justiției și al statutului de drept în România.

Acesta a mai spus că țara noastră trebuie să respecte normele referitoare la „implementarea acquis-ului Schengen”, dar și cele referitoare la „statul de drept (MCV)”.

„Când aceste informații sunt disponibile, trebuie să cântărim acele informații, și la nivel politic. Acest lucru necesită timp”, a mai spus ambasadorul Olandei în România.

El a mai spus că o eventuală decizie de aprobare a Olandei pentru aderarea României la spațiul Schengen trebuie să fie acceptată și de Parlamentul din Haga, lucru care temperează optimismul oficialilor români, care anunțau anterior că România poate intra în Schengen încă din decembrie, la următoarea întâlnire a Consiliului Uniunii Europene.