Curtea Constitutionala a Thailandei a decis ca premierul Samak Sundaravej sa demisioneze in 30 de zile, deoarece activitatea sa a intrat in contradictie cu Constitutia statului. Premierul este acuzat de faptul ca a prestat servicii pentru un angajator si ca a luat bani pentru munca sa, lucru nepermis de Constitutia Thailandei pentru un demnitar in exercitiul functiunii.

Concret, Samak Sundaravej a participat la o emisiune culinara la un post de televiziune, unde a gatit. El este cunoscut in tara ca fiind atat un gurmand, cat si un bucatar. Ospatarii si bucatarii thailandezi tremura cand acesta iese sa manance in oras, deoarece solicita foarte multe detalii despre prepararea mancarii, insista sa mearga in bucatarie si chiar le da bucatarilor „indicatii pretioase” asupra modului in care sa gateasca. Dat fiindu-i renumele, el a fost invitat de o televiziune sa gateasca in direct. El a primit 80.000 baht thailandezi (1.630 euro). Pentru ce? Aici este problema.

Nu este clar daca i-a primit pentru participare, pentru ingredientele cu care a venit sau pentru transportul sau pana la studio. Indiferent de motivul pentru care a primit banii, judecatorii au decis ca a fost platit de o firma privata pentru care a desfasurat o activitate si ca urmare trebuie sa demisioneze.