Potrivit acestuia, contractele urmează să fie făcute publice în cursul zilei de joi pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), însă acestea nu vor conţine anumite clauze comerciale pe care compania a dorit să le menţină confidenţiale.
CLICK AICI pentru fișierul 1
CLICK AICI pentru fișierul 2
CLICK AICI pentru fișierul 3
Durata acordului din Chevron și ANRM pentru Adamclisi este de 30 de ani incluzând perioada de explorare, cu posibilitatea de prelungire de până la 15 ani. Perioada de explorare este de 6 ani contractuali.
În ORDINUL PRIVIND DECLASIFICAREA acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare ale companiei CHEVRON, publicat, de asemenea, pe site-ul ANRM scrie clar că nu trebuie publicate următoare informații:

Adresa titularului, precum și informații privind înregistrarea companiei în Registrul Companiilor din Amsterdam, numele reprezentantului legal al companiei, numele, funcțiile și semnăturile de pe pagina cu semnături precum și valorile lucrărilor cuprinse în programul minim de lucrări.
Executivul a aprobat în 20 martie trei acorduri petroliere de concesiune de explorare-dezvoltare-exploatare în trei perimetre din Dobrogea (regiunea de sud-est) pentru compania Chevron România, Hotărârile pentru aprobarea acordurilor fiind publicate în Monitorul Oficial din 28 martie.

Cele trei acorduri între Chevron şi Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale se referă la perimetrele EX 18-Vama Veche, EX-19 Adamclisi şi EX-17 Costineşti.