‘Bineînţeles că Spania se va finanţa ea însăşi. Vom suporta aceste tensiuni. Nu sunt bune pentru economia noastră, dar le vom surmonta’, a declarat Zapatero, aflat la Ankara, în cursul unei conferinţe de presă comune cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

‘Pentru aceasta am luat măsuri şi a speculaţiilor legate de criza datoriilor suverane şi riscul recesiunii.

‘Totul demonstrează că vom avea un septembrie, chiar şi un octombrie cu tensiuni financiare serioase, deoarece există un problemă de fond, şi anume Grecia care continuă să provoace nelinişte. Atât timp cât nu va exista un răspuns limpede, situaţia va continua’, a apreciat premierul spaniol.

Şeful executivului spaniol este adeptul unei revizuiri a constituţiei pentru a se introduce în legea fundamentală ‘regula de aur’ a echilibrului bugetar, denunţată însă de mii de persoane, printre care protestatarii adunaţi marţi seara la Madrid, în urma unui apel lansat de principalele două centrale sindicale din ţară.

Este ‘o reformă care ne ajută să ne păstrăm credibilitatea pentru a ne conserva capacitatea de finanţare şi reduce tensiunile’ de pe pieţe, a subliniat premierul spaniol.
SURSA: Agerpres