În 2014, această companie a început un amplu proces de restructurare care s-a continuat până la finalul anului trecut, reușind să se transforme dintr-o companie relativ „îmbătrânită“ și cu o stare financiară extrem de precară, într- unul dintre principalii jucători din industria de hârtie și ambalaje, cu 1.200 de angajați. „Ne onorează acest premiu, care este o incununare a eforturilor noastre. Suntem cel mai mare colector de maculatură din România. Anual strângem undeva la 130.000 de tone de deșeuri“, a spus Ionel Ciucioi (foto), director general al companiei.
Formens, unul dintre cele mai cunoscute nume din producția de costume bărbătești din România, cu exporturi în foarte multe țări, a obținut premiul al doilea. „Mulțumesc pentru acest premiu în numele companiei și îl dedic tuturor celor 2.250 de angajați“, a spus Ovidiu Ladar, reprezentant al companiei, în cadrul Galei de decernare a premiilor.
Potrivit datelor companiei, în perioada 2015-2016, s-au investit 11,5 mil. euro în achiziții de unități de producție și retehnologizări. Iar ca noutate, Grupul Formens a început extinderea într-un nou domeniu, cel imobiliar, prin proiectul „Unique Residence“.
Premiul al treilea a mers către compania Pehart, care anul acesta a fost preluată integral de către Abris Capital Partners de la antreprenorul Ioan Tecar. În piață, această mișcare era cu atât mai așteptată cu cât grupul Pehart Tec a avut afaceri cumulate de peste 70 de milioane de euro anul trecut. Grupul deţine trei fabrici care produc hârtie tissue şi produse igienico-sanitare sub mărcile proprii, Pufina şi Alint, dar şi sub mărcile private ale diverşilor retaileri.