Cris-Tim a început în urmă cu trei decenii ca o mică afacere de familie. Atât de mică încât primul magazin avea doar 12 metri pătrați. După numai trei ani au deschis prima fabrică de mezeluri. Acum, Cris Tim este cel mai cunoscut brand autohton de produse alimentare. În 2021 a atins o cifră de afaceri de 736 milioane de lei, în creștere cu 10% față de anul 2020, și un profit de 31 milioane de lei.
30 de ani de Cris-Tim
Premiul a fost ridicat de Lucia Bobuleț, Manager Dezvoltare Organizațională al Cris-Tim: „Felicităm echipa Capital pentru cei 30 de ani, noi împlinim tot 30 de ani anul acesta. Ce este amazing la Cris-Tim este nu doar că ne-am menținut atât de mult, ci că ne-am dezvoltat extraordinar de mult în această perioadă. Astfel de distincții ne onorează și ne obligă să ne respectăm promisiunea pe care o facem zi de zi partenerilor și clienților de a avea produse și servicii de calitate.”, a spus Lucia Bobuleț la Gala Premiilor Capital.
Investițiile în digitalizare sunt vitale
În Contextul crizei energetice cu care ne confruntăm, proprietarul grupului Cris-Tim, Radu Timiș a vorbit despre cum ar trebui să acționeze antreprenorii din industria alimentară „În ceea ce priveşte ce se întâmplă astăzi cu preţul energiei, nu putem aştepta, ca jucători mari sau mijlocii din industria alimentară, soluţii numai din partea statului. Ce facem noi, compania noastră: avem deja două staţii de biogaz, o staţie de biomasă de câte un MW fiecare şi acum instalăm 5 MW solari, deci noi ne-am rezolvat problema cu energia, suntem sustenabili”, a declarat Radu Timiş, potrivit Agerpres.
„Dar trebuia să ne trezim acum câţiva ani, să investim în lucrurile astea. Se vorbeşte de o criză alimentară de 4-5 ani. Câţi anticipează ce se va întâmpla? Într-adevăr sunt probleme pe tot fluxul. Îngrăşământul chimic s-a scumpit de 2-3 ori şi trebuie să utilizăm mai mult, pentru că pământurile sunt sărăcite. Dacă nu găsim o soluţie de a folosi un îngrășământ natural şi altceva, sigur că ne paşte foametea”, a mai spus reprezentantul companiei, potrivit sursei citate.
Mai mult, conform spuselor lui Timiș, fermele Cris-Tim mai folosesc îngrășământ chimic doar în proporție de 20%, setând ca obiectiv pentru anul viitor la renunțarea completă a utilizării acestuia.
„Costurile scad şi chiar în această secetă mare noi am avut producţie dublă de cereale decât cu un an înainte. Adică soluţii sunt”, a conchis el.