Ultimul sondaj efectuat în Germania arată care este dorința oamenilor în ceea ce privește lucrurile pe care noul Guvern ar trebui să le facă. O bună parte din respondenți au spus că doresc ca noul Executiv să combată pandemia de coronavirus.
Preocupările pe care noul Executiv din Berlin trebuie să le aibă! Cetățenii au spus-o clar
Ziarul german Bild am Sonntag a solicitat realizarea unui sondaj de opinie care a scos la iveală că 61% dintre respondenți doresc ca noul Executiv să combată pandemia de coronavirus, considerând că aceasta ar trebui să fie sarcina principală a Guvernului.
Respondenții mai spun că a doua sarcină importantă a Guvernului este asigurarea pensiilor.
Sondajul a mai scos la iveală că germanii doresc ca Executivul să se ocupe de deficitul de personal din casele de bătrâni, să le ofere locuințe la prețuri accesibile și să limiteze creșterea prețurilor la energie electrică.
De asemenea, sondajul arată că impactul schimbărilor climatice se află de abia pe locul șase în ceea ce privește lista de priorități a Executivului.
Hermann Binkert, șeful Insa, a declarat că ”preocuparea directă şi concretă faţă de mod de existenţă este înaintea preocupării adesea mai abstracte legată de consecinţele schimbărilor climatice”.
Germania este la pământ
Noul val generat de tulpina Omicron a coronavirusului și probleme de aprovizionare a lanțurilor de magazine reprezintă principalele dificultăți pe care cea mai mare economie din Europa trebuie să le înfrunte. Din păcate, lucrurile nu stau deloc bine având în vedere că țara se află în pragul unei recesiuni pe perioada iernii.
Germania, cea mai mare economie europeană, este pe punctul de a intra în recesiune în acestă iarnă din cauza a doi factori care afectează grav economia țării: noul val de coronavirus provocat de tulpina Omicron și problemele legate de lanțurile de aprovizionare.
Institutul Ifo de Cercetare Economică a publicat mai multe estimări care arată că cea mai mare economie europeană va scădea cu 0.5% în trimestrul patru din 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut, subliniind că va stagna în primele trei luni ale anului în curs. Amintim că o economie intră în recesiune atunci în care aceasta se contractă în două trimestre consecutive.
Timo Wollmershäuser, șeful departamentului de prognoze a Institutului Ifo spune că recuperarea post-pandemică nu s-a realizat, deși ea era promisă pentru 2022.
„Blocajele actuale ale lanţurilor de aprovizionare şi al patrulea val de coronavirus încetinesc vizibil economia germană. Recuperarea puternică post-pandemie care era prognozată iniţial pentru 2022 nu s-a materializat încă”, spune Timo Wollmershäuser, citat de CNN Business.