Aproape jumătate dintre utilizatorii portalului Google News se mulţumesc să citească doar titlurile ştirilor sau materialelor care au link aici, se arată într-un sondaj care arată faptul că aceştia nu dau click pe titluri pentru a citi mai departe.

Astfel, conform studiului realizat de cabinetul de cercetare Outsell, aproximativ 44% dintre utilizatorii Google News se uită pe titluri fără să intre pe site-urile pe care se află de fapt aceste ştiri. Doar 12% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că intră pe site-urile de ştiri după ce citesc titlurile.

Rezultatele sondajul vin în sprijinul Google, care a fost acuzat că nu împarte veniturile din publicitate cu site-urile de ştiri care furnizează materiale pentru Google News.

Studiul mai arată că 30% dintre cititorii de presă online nu folosesc Google News pentru a citi ştirile care-i interesează, ci merg direct la site-urile preferate.

În condiţiile în care mai mulţi patroni de presă se gândesc să impună o taxă pentru conţinutul online, studiul relevă că doar 10% dintre cei interesaţi de ştiri ar plăti un abonament lunar pentru a avea acces la ele.

Studiul a fost realizat în iulie 2009 şi a fost realizat asupra a 2.787 de persoane interesate de informaţii. Marja sa de eroare este de +/- 3 puncte procentuale.

SURSA: AFP