Președintele Asociației Magistraților din România, despre consecințele desființării SIIJ: Mi-ar fi putrezit oasele în pușcărie

DNA

Președintele Asociației Magistraților din România, Andreea Ciucă, a vorbit recent despre cei 7 ani în care a fost pusă sub urmărire penală de către DNA, punctând că i-ar putrezit oasele în pușcărie, cu familia distrusă, dacă nu era „curajul judecătorilor de la Curtea Supremă de atunci și apoi Înalta Curte”.

Președintele Asociației Magistraților din România, despre consecințele desființării SIIJ: Mi-ar fi putrezit oasele în pușcărie

Judecătorul Andreea Ciucă a vorbit pentru Aleph News despre consecințele desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Știți că 7 ani am fost sub urmărire penală de către DNA și trebuie să-mi fac o datorie de onoare din a spune că dacă nu era curajul judecătorilor de la Curtea Supremă de atunci și apoi Înalta Curte pe parcurs, mie mi-ar fi putrezit oasele în pușcărie, cu familia distrusă și eu nevinovată și pe mine până la urmă n-ar fi interesat. (…) Știți ce își dorește omul atunci? Doamne, să se întâmple orice, 2 lucruri te rog să mă ajuți: să scap din acest Iad, chiar dacă după aceea îmi iei totul, și copiii mei să fie sănătoși! Deci nu vă puteți da seama”, a declarat judecătorul Andreea Ciucă.

Exemplu pentru abuzurile constate

Totodată, președintele Asociației Magistraților din România a dat ca exemplu pentru „abuzurile constate” situația unui fost judecător CEDO, a unei foste șefe a ÎCCJ și 15 judecători ai Secției de Contencios Administrativ a ÎCCJ.

DNA nu și-a asumat niciodată abuzurile constatate (…) Apropo de întrebarea dumneavoastră dacă s-a schimbat ceva. În plângerea prealabilă, se spune clar într-un anume alineat – în contextul acesta în care s-au respectat toate dispozițiile legale potrivit opiniei DNA, că toți cei care au format obiectul – de fapt subiectul – urmăririi penale ai avut posibilitatea să-și dovedească nevinovăția. Deci despre ce vorbim?”, a completat aceasta.

De asemenea, președintele Curții de Apel Târgu Mureș a spus pentru sursa menționată că în ceea ce privește deciziile CJUE și CCR, România „nu poate nega că a semnat un Tratat de aderare”, dar în același timp ar trebui să se știe că analize similare cu CCR au fost făcute și de către Spania, Polonia, Germania, Portugalia și Italia în ceea ce privește dreptul constituțional național.

„Nu poți nega identitatea constituțională a statelor. Nu se poate anihila voința poporului din Constituție”, a conchis Andreea Ciucă.