"Dacă începem să îi înregistrăm şi pe cei care au ieşit din perioada de şomaj, o să constatăm că rata şomajului, cu care ne punem insigne în piept că este în jur de 7%, de fapt este în jur de 20%. Raportăm populaţia ocupată, de genul populaţiei ocupate în agricultură sau munci gospodăreşti, la domiciliu, pentru a ne fi cald din punct de vedere politic", a explicat oficialul BNS.

Potrivit acestuia, pe programul POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) ne lovim de un "politicianism ieftin".

"Ne lovim de un politicianism ieftin (pe programul POSDRU) care se transmite către ultimul funcţionar din Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă din România, care are un mod de relaţionare extrem de ostil cu şomerii ce vor să beneficieze de o şansă, de o oportunitate. Pentru a putea participa într-un program al şomerilor, Comisia Europeană şi Autoritatea de Management au pus la punct nişte mecanisme prin care, tu, ca individ, să certifici că eşti în grupul ţintă numit şomer. Unii dintre tinerii care vin spre noi pe astfel de proiecte au ieşit din perioada de plată, de indemnizare. Pentru a fi recunoscuţi în acest proiect au nevoie de o notă scrisă, o adresă scrisă de la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă. Pentru asta ar fi trebuit să existe o reacţie promptă din partea autorităţilor", a declarat Costin.

VINEXPERT a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat proiectul "Resursa umană de calitate pentru promovarea vinurilor româneşti". Acesta este un proiect cu finanţare europeană în urma căruia industria ospitalieră şi piaţa vinurilor din România vor avea personal calificat la standarde înalte în meseria de somelier. Până în prezent, 37 de persoane au absolvit cursul şi au primit diploma recunoscută de CNFPA pentru specializarea de somelier urmând ca, la începutul lunii mai 2012, să susţină examenul încă 40 de persoane (şomeri).